Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustos-mustáros alma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főétel mellé, Főtt, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
4 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
2 liter must 65 0.6 0.05 15 0.1 0
1 kg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
40 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 adag citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
igény szerint nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük és a mustba dobjuk. A levét kicsavarjuk és egy tál vízbe öntjük. Ebbe tesszük az almadarabokat, hogy ne barnuljanak meg. A meghámozott almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk. A mustot a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd öt perc forralás után beletesszük az almát. Ha újraforrt, még 3 percig főzzük. Az almát leszűrjük és üvegekbe tesszük. Az üvegekbe egyenletesen elosztjuk a fűszereket és felöntjük a mustos sziruppal. Lezárjuk az üvegeket és szárazdunsztba tesszük. Tehetünk az üveget tetejére egy késhegynyi tartósítószert is.
Sovány sült húsok mellé adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)