Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 41 találat

Hagymás sült vér

A leölt tyúk vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, vágjuk darabokra. A zsírban pirítsunk meg egy félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a vért, borsozzuk, majoránnázzuk meg alaposan. Süssük át, majd sózzuk. Friss, ... tovább

Szüreti libasült

A libahús bőrét szükség szerint kitokozzuk, jól megmossuk, sózzuk, köménnyel, majoránnával, bedörzsöljük. A burgonyát cikkekre, a hagymát félkarikára vágjuk és a felvagdalt fokhagymával a tepsi aljára terítjük. Pici vizet ... tovább

Ludaskása

Az árpagyöngyöt a főzés előtt éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A libaaprólékot megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát, a fehérrépát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, az egyiket apróra vágjuk, ... tovább

Csirkepaprikás

A csirkét tisztítás, megmosás után darabokra vágjuk. (Az aprólékot tegyük el a mélyhűtőbe vagy főzzük meg levesnek). A húsdarabokat megsózzuk. A vöröshagymát tisztítás után, finomra vágjuk, majd az apró kockákra vágott és ... tovább

Hortobágyi húsos palacsinta

Készítsük el a palacsintákat. A csirkepaprikást csirkét készítsük el vagy langyosítsuk meg meg. A csirkehúst vegyük ki a levéből és csontozzuk ki. Vágjuk apróra és keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen se túl száraz, de ... tovább

Sólet

Előző este beáztatjuk a gerslit, a babot és a füstölt libamellet. Másnap előírás szerint beáztatjuk a római tálat. A lecsöpögtetett babot és gerslit összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a ... tovább

Mézes krémes

A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele. 4 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább

Sósperec

A tejet egy teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a maradék cukorral és egy teáskanálnyi sóval, az olvasztott, de nem meleg libazsírral és a felfuttatott élesztővel ... tovább

Kakasjava túróscsúszával

Az finomra vágott hagymát a libazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd megfűszerezzük és felöntjük egy pohárnyi vízzel, ha felforrt belerakjuk a kakasherét és a tarajt. Lassú tűzön készre pároljuk. A végén ... tovább

Pácolt strucc konfitálva

A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült ... tovább