A répát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és feldarabolom. A zöldségeket, sós vízben, roppanósra párolom, figyeljünk, az eltérő puhulási időre. A megpárolt zöldséget a felforrósított olajon megpárolt hagymára teszem, ... tovább
Az ételízesítőt (sózott zöldségszárítmány) keverjük össze a fűszerekkel. Daráljuk finomra és keverjük alaposan össze.
Légmentesen lezárva tároljuk. ... tovább
A padlizsánt meghámozzuk és karikákra vágjuk és lesózva kicsit állni hagyjuk. A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük és megtisztítjuk, majd a hozzávalókat vékonyan felkarikázzuk. A tepsi alját kikenjük az olaj felével, ... tovább
A padlizsánokat meghámozzuk és 1 centi vastag karikákra vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, majd lemossuk. Egy, sütőbe is tehető, serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megsütjük a padlizsánszeleteket. Közben elkeverjük a ... tovább
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon üvegesre pároljuk, de ne pirítsuk meg. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadva a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd ... tovább
A fokhagymát lereszeljük, majd a páchoz valókat alaposan összekeverjük. A kicsontozott csirkecombot, a csíkokra vágott csirke vagy pulykamellet, esetleg csirkeszárnyat beleforgatjuk a pácba és egy éjszakán át hagyjuk állni.
Másnap ... tovább
A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább
A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak ... tovább
A tésztalapokat nem túl puhára főzöm, majd hideg vízzel leöblítve, konyharuhára terítem. A langyos besamelbe keverem a megreszelt sajtok felét. Az olajjal kikenek egy megfelelő méretű edényt és egy rétegben tésztát terítek rá, ... tovább
A nyelvet megmossuk, kuktába tesszük és ráöntve a bort és ugyanannyi vizet, megsózva, a sípolástól számítva 20 percig főzzük. Kivéve, a bőrét lehúzzuk és ferdén felszeleteljük. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd ... tovább