Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 14 találat

Spárgakrémleves

A spárgából kilónyi fehér és csokornyi zöldspárgát vegyünk. A fehér spárgát megtisztítjuk és fás részeit levágjuk, majd a leeső részeket fél liter sóval, cukorral és a felszeletelt citrommal ízesített vízben negyed órát ... tovább

Kapri mártás

A vajat felolvasztjuk és megpezsgetjük benne a lisztet, beleöntjük a bort és az alaplevet. Körülbelül a felére beforraljuk, fűszerezzük, belekeverjük a kaprit, a leve nélkül és a tejszínnel felöntve összeforraljuk, végül a ... tovább

Csekonics saláta

A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább

Tárkonyos halbecsinált

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább

Erdélyi salátaleves

A vajon átpároljuk a finomra vágott hagymát, ne hagyjuk megpirulni, de pároljuk teljesen puhára. Öntsük fel a zöldségalaplével és ízesítsük cukorral, sóval és tárkonyecettel. Ha felforrt, főzzük bele a torzsája nélkül laskára ... tovább

Csíki tokány

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és a zsiradékon a ceruzányi csíkokra vágott húst megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és szükség szerint, kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára ... tovább

Tárkonyos malacraguleves

A malac, másra nem használható, húsnyesedékéből, zsíros, bőrös, csontos apróhúsból a legfinomabb. A húst vágjuk darabokra, a zsíros részét apróbbra. A zsíros részt bográcsban süssük át, pirítsuk meg rajta a z apróra ... tovább

Tárkonyos alma

Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. ... tovább

Sertésszűz tárkonyos mártással

A darabokra vágott újhagymát, az ecetet, a bort és két ág tárkonyt gyorsforralóba teszünk, majd a felére beforraljuk. Leszűrjük és hűlni hagyjuk. A vajat edénybe tesszük és vízfürdőbe tesszük. Kevergetve felolvasztjuk, a ... tovább

Tavaszi krémleves

A vajat, az olajjal felhevítjük, beledobjuk a karikára vágott hagymát, a kockára vágott répát és újburgonyát. Átpároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Beleszórjuk a zöldborsót és ... tovább