Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 41 találat

Lilakáposztával töltött paprika

A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. ... tovább

Fűszeres cukkini

A vékonyan felkarikázott cukkinit és paprikát üvegbe rétegezzük. A megtisztított tormát felkarikázom és közészórom. A léhez 4 deci vízbe beledobom a fűszereket és felforralom, végül hozzáöntöm az ecetet és ha újraforrt, a ... tovább

Ecetes uborka 2.

Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és ... tovább

Gombás-tormás szendvicskrém

A finomra vágott gombát, az olajon zsírjára sütjük, ha kész van belekeverjük a zúzott fokhagymát és a finomra metélt petrezselymet. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a villával összetört keménytojásokat és a tormás majonézzel kenhető ... tovább

Kefíres zöldségleves zsázsával

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a húsát kis kockára vágjuk. A kicsumázott paprikákat, a színhatás miatt lehetőleg piros és sárga húsút válasszunk és az uborkát is hasonló nagyságú ... tovább

Őszibarackcsatni

Kanálnyi vízzel feltesszük a cukrot, amikor barnulni kezd rádobjuk a félfőre vágott hagymát. A mikor a hagyma összeesett belekeverjük, az előzetesen meghámozott és kis kockára vágott, felhasználásig citromos vízben tartott ... tovább

Lazachab

A füstölt lazacot, ha szükséges, kiszálkázzuk, majd a felét apró kockára vágjuk. A másik felét, a majonézes tormával, botmixerben pürésítjük. A zselatint a felforralt borban feloldjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A ... tovább

Sonkás töltött tojás

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A sonkát megdaráljuk és a vajjal, a tormás majonézzel, ... tovább

Tormás sonkatekercs

A tormát finomra reszeljük, majd forró vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük és félre tesszük. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpezsgetjük benne, a tejszínt ráöntjük, elkeverjük és a tojássárgáját, meg a tormát beletéve ... tovább

Kovászos uborkával töltött sonkatekercs

A túrót és a mascarponét összekeverjük a finomra vágott kaporral és a frissen reszelt tormával. Ízesítsük sóval és csipetnyi borssal. Kenjük a sonkaszeletekre és a rövidebbik oldalukra fektessük, a hosszában elnegyedelt, ... tovább