Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 137 találat

Gyors, olaszos tészta

A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. ... tovább

Spagetti olivával és tenger gyümölcseivel

A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. ... tovább

Gnocchi gorgonzolás mártással

A vajat felmelegítjük és beleforgatjuk a gorombára vágott diót. Két perc pirítás után, beleöntjük a tejszínt és a lereszelt gorgonzolát. Megborsozzuk és óvatosan sózzuk, mert a sajt is sós. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, ... tovább

Gnocchi alla romana

Ez az étel nem gnocchi, de, mégis így nevezik, hogy miért, azt, talán, a rómaiak sem tudják. Forraljuk fel a tejet, tegyünk bele egy evőkanál vajat és ízlés szerint sót. Ha felforrt, állandóan kevergetve, vékony sugárban öntsük ... tovább

Római báránycsülök polentával

Egy vastagfalú serpenyőben melegítsük fel az olajat. A hideg olajba dobjunk bele egy gerezd fokhagymát és a rozmaringágat. Lassan melegítsük föl és mielőtt a fűszerek megbarnulnának, dobjuk ki azokat. A forró olajban süssük ... tovább

Spenótos-gombás gnocchi

Az olajon megpároljuk a finomra metélt hagymát. A kis darabokra vágott gombát a zsírjára sütjük rajta, közben sóval, borssal, zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Beleforgatjuk a spenótot és, ha ... tovább

Gnocchi baconos sajtmártással

A felhevített olajon megsütjük a zsályaleveleket. Az olajból kivéve félretesszük. A zsiradékon megpirítjuk a finomra metélt vöröshagymát, majd rádobva a kis kockára vágott bacon, ezzel is átpirítjuk. Ha túl sok zsiradék ... tovább

Paradicsommártásban sült tojás

Az olajat felhevítjük és aranybarnára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Közben botmixerrel összezúzzuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a paradicsomkonzervet. Ráöntjük a hagymás zsiradékra, sóval, borssal és a chilivel ... tovább

Cantuccini

A tej kivételével gyúrjuk össze a hozzávalókat (a mandula tisztított, egész) és formáljuk 3 ujjnyi széles, két ujjnyi magas rúddá. Kenjük le a tetejét tejjel és toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe. 20 perc sütés után ... tovább

Gnocchi alaptészta

A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozva, áttörjük. Mindig lisztes burgonyát használjunk és újkrumplival sem érdemes próbálkozni. Ha a burgonya langyosra hűlt dolgozzuk el a tojással, a darával és a sóval, a ... tovább
cimkék