Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 5 találat

Sólet

Előző este beáztatjuk a gerslit, a babot és a füstölt libamellet. Másnap előírás szerint beáztatjuk a római tálat. A lecsöpögtetett babot és gerslit összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a ... tovább

Libaszalonna

A liba testhájról a hártyákat gondosan leszedjük, lemossuk, leszárítjuk és jól besózzuk, zúzott foghagymával megkenjük és pirospaprikával alaposan beszórjuk, majd kifagyasztjuk. Az abált szalonnához hasonló íze van. ... tovább

Vagdalt libamell

A libamellet a csontról óvatosan lefejtjük, vigyázzunk, hogy a csont maradjon épen. A mellhúst, ha nem nagyon zsíros, a bőrt is, a vízben áztatott zsemlével és a kétféle hagymával, kétszer átdaráljuk, majd a két tojással, sóval, ... tovább

Töltött libanyak

A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés ... tovább

Töltött libanyak gazdagon

A libanyakról a bőrt óvatosan lehúzzuk. A libanyakat, az aprólékot bezöldségelt és ízlés szerint megfűszerezett vízben puhára főzzük. A levet leöntjük, félretesszük, maceszgombócot fűzve bele, önálló levesként ... tovább