Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pácolt strucc konfitálva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 260 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Különleges húsfélékből 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Szilveszter, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 evőkanál színes bors 0 0 0 0 0 0
3 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
igény szerint libazsír 897 0.5 99 0 0 107
80 dkg strucc comb 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült levet. A zacskóból a lehető legtöbb levegőt kiszorítva lezárjuk és néhányszor megforgatva egy napig pácoljuk. Lecsepegtetjük és kevés forró libazsíron körös-körül barnára sütjük. Kicsi de magas edénybe tesszük, ráöntjük a páclevet, mellédobjuk a gerezdekre szedett, de tisztítatlan fokhagymát és leöntjük annyi libazsírral, amennyi bőven ellepi. 90 fokos sütőbe tesszük és 4 órát pároljuk.
Melegen, vörös borban párolt gyümölcsökkel és burgonyafánkkal tálaljuk, hidegen, hagymacsatnival és pirítóssal adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)