Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos-gombás csirkeragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 doboz sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a vöröshagymát átpároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és belekeverjük a bazsalikomot. Hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát és a csirkemellet. Hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba összeesett és a csirkemell átsült, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd rövid lére sütjük.
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)