Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos-kapris tarja grizes tésztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Paradicsomos-kapris tarja
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
6 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grízes tészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Paradicsomos-kapris tarja
A felhevített libazsírban átsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félre tesszük. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a porrá tört fűszereket, majd ráborítjuk a paradicsomkonzervet. Jól összeforraljuk, közben villával áttörjük. Visszatesszük a tarjaszeleteket és puhára pároljuk.
Grízes tésztával, a mártásával leöntve adjuk asztalra.

Grízes tészta
A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt szélesmetélttel átkeverjük. Lekvárral, porcukorral vagy borssal ízesítsük, aszerint, hogy köretnek vagy desszertnek tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)