Párnafánk
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
52 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
15 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
3 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
3 evőkanál
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
szóda |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
12 deka lisztet és ugyanennyi vajat összedolgozunk, majd téglalappá formáljuk. A többi hozzávalóból, a szódavizet fokozatosan hozzáadva kemény rétestésztát gyúrunk és rövid pihentetés után, lisztezett deszkán, vékonyra nyújtjuk. A közepébe tesszük a vajas téglát és négy oldalról ráhajtjuk a tésztát. Ismét kinyújtjuk, majd négyrét hajtjuk. Negyed órás pihentetéssel ezt négyszer tegyük meg. Végül kétujjnyi széles, tenyérnyi darabokra vágjuk fel és forró olajban süssük pirosra.
Porcukorral meghintve langyos lekvárral kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)