Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárkonyos halbecsinált

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint tárkony 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
40 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt zöldbabot. Ízesítjük sóval, borssal és félpuhára pároljuk. Beledobjuk a kockára vágott, lehetőleg piros színű paprikát és a zöldborsót. Ha szükséges a levét, kevés vízzel, pótoljuk. Legyen leve, de ne legyen levesszerű. Ha, majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a kockára vágott halat és öt perc főzés után, a garnélát, a finomra vágott tárkonnyal együtt. Ezzel már csak három percig forraljuk. A forró, de már nem forrásban lévő levesbe keverjük, a tojással simára kevert, tejszínt.
A tányérján, mindenki ízesítheti, néhány csepp ecettel.
Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Nagyon finom más, szálkamentes halból, például harcsából, is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)