Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Párolt sertéscsülök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Hideg, Párolt, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Szilveszter, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Főétel előtt, Sós, Meleg, Előételek, Húsfélék, Húsételek, Reggeli, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg csülök  328 16 29 0.3 0 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leperzselt csülköt tegyük fazékba. Szórjuk mellé a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket. Öntsük rá az ecetet és, annyi vizet, amennyi bőven ellepi. Főzzük kis lángon, fedő alatt bő másfél órát vagy amíg megfordítható a csülökben a csont.
Nyáron kihűtve mustárral és tormával körítve, friss kenyérrel grillvacsora előtt tálaljuk.
Télen a leszűrt, leturmixolt levével leöntve, lencsefőzelékkel vagy párolt savanyúkáposztával kínáljuk. A friss kenyeret itt sem érdemes elhagyni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)