Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Penne arrabiata csirkemellel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 dl friss paradicsomlé 16 0.8 0 3.1 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon átsütjük a felkockázott bacont, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zöld, csípős paprikát. Összesütjük, majd a centisre metélt csirkemellet enyhe pirulásig kevergetjük rajta. Felöntjük a paradicsomlével, belekeverjük a kis kockára vágott, meghámozott paradicsomot. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Ha, puhára főtt, belekeverjük a csíkokra szelt bazsalikomot és az előírás szerint megfőzött tésztával összeforgatva, a reszelt sajttal meghintve, frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)