Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pestós-túrós ravioli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Főtt, Töltött, Sós, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál pesto 0 ? ? ? ? ?
2-3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a tojásokat a közepébe ütve rugalmas tésztává gyúrjuk. Olajjal vékonyan bekenjük, majd letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A darált sonkát az áttört túróval elkeverjük és annyi tejfölt adunk, hozzá, hogy krémes állaga legyen. A tésztát két lapra vágjuk. Az egyik lapra, teáskanálnyi adagokban, töltelékkupacokat rakunk, a megfelelő távolságot tartva, majd ráterítjük a másik tésztalapot. A töltelékek közötti tésztarészt jól összenyomkodjuk, majd derelyevágóval feldaraboljuk. Forrásban lévő sós vízben 2-4 perc alatt megfőzzük. A pestóval összeforgatva, frissen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)