Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pirított csirke gombával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
60 dkg csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot filézzük ki, majd sózzuk, borsozzuk be és hintsük meg a liszttel. A felforrósított vajban süssük át, keverjük hozzá a kockára vágott szalonnát, pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt gombát. Ha minden megpirult, keverjük bele a paradicsompürét és átkeverve adjunk hozzá pohárnyi vizet. Főzzük puhára, végül sózzuk, borsozzuk igény szerint.
Főtt széles metélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)