Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pirított sertés roppanós paprikával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Hirtelen sült, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 dl sherry ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéshúst vékony szeletekre vágjuk és összeforgatjuk a sherryvel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a keményítővel, majd óvatosan sózzuk és borsozzuk. Hűtőben fél órát pihentetjük. Lecsepegtetjük és 3 evőkanál füstölgésig melegített olajon átsütjük. Félretesszük. A kitörölt wokban, a megmaradt olajban, átmelegítjük a háromszínű, gusztusosan feldarabolt paprikát, lecsepegtetjük és egy tálra terítjük. A félretett húst összeforraljuk a lecsepegtetett páclével és a paprikakockák közepébe borítjuk.
Nagyétkűek, párolt rizst ehetnek hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)