Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pista erőspaprika krémje

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Csípős, Sós, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
20 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cseresznyepaprika szárát kivágjuk. A paprikát kis lyukú húsdarálón ledaráljuk és a sóval elkeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha enyhébb ízt szeretnénk, a cseresznyepaprika egy részét, kápia- vagy paradicsompaprikával helyettesítsük.
Bármilyen csípős ízt igénylő ételbe felhasználható, de a sózással vigyázzunk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)