Pontyfilé sörtésztában
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1,5 kg
ponty |
143 |
15.8 |
8.7 |
0.1 |
0 |
70 |
12 dkg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
1,5 dl
sör (világos) |
38 |
0 |
0 |
4.6 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 mokkáskanál
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pontyfiléket csíkokra vágom és jól megsózom. Félreteszem. A tojást habosra verem, hozzákeverem a sört és annyi lisztet, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb, palacsintatésztaszerű massza legyen belőle. Megsózom, megborsozom, és elkeverem benne a zúzott fokhagymát.
A halcsíkokat először a lisztbe forgatom, majd a tésztába mártom, és a bő, forró olajban közepes lángon, szép világos sárgásbarnára sütöm. A felesleges olajat leitatva meleg tálra teszem, citromkarikákkal feldíszítem, és petrezselymes párolt rizzsel vagy sült burgonyával, valamint tartármártással kínálom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)