Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pórés angolnanyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg angolna 282 15 24.5 0 0 164
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított angolnát ujjnyi darabokra vágjuk és a sóval, borssal és mustárral ízesített olajba forgatjuk. Egy bő órát hagyjuk állni. Közben a póréhagymát sós vízben 5 percig főzzük, majd kétujjnyi darabokra vágva lecsepegtetjük. A szalonnát szeletkékre vágjuk. A hozzávalókat váltakozva nyársra fűzzük és faszénparázs fölött megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)