Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pórés busaszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Halak, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
60 dkg busa 92 18 1.9 0.6 0 70
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál halfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póréhagyma fehér részét uborkagyalun legyaluljuk. A busaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és meghintjük halfűszerrel. Egy tepsit kikenünk olajjal és a busafiléket belefektetjük, a felső oldalukat vékonyan megkenjük mustárral és a póréhagymát ráhalmozzuk, majd beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Burgonyapürét adjunk hozzá köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)