Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provanszi fekete vaj (tapenade)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Zöldség, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
3 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 üveg kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 üveg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. Pirítósra kenve, mártogatósnak adhatjuk vagy húsokat tölthetünk vele.
Olívaolajjal leöntve, hűtőben két hétig is eláll, ha megmarad.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)