Provanszi fekete vaj (tapenade)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 db
szardella |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 üveg
kapribogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 üveg
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. Pirítósra kenve, mártogatósnak adhatjuk vagy húsokat tölthetünk vele.
Olívaolajjal leöntve, hűtőben két hétig is eláll, ha megmarad.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)