Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott burgonya, remoskában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Közben, a felforrósított olajon, a finomra vágott hagymát, megpároljuk és a lángról levéve, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Két tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és a szintén megtisztított burgonyával, kolbásszal felkarikázzuk. A burgonyát, a kolbászt és a tojást a remoska táljába rétegezzük. Rétegenként leöntjük a hagymás olajjal elkevert, tejfölös, tejszínes, tojásos, ízlés szerint fűszerezett, keverékkel. Ha kész a rétegezés, megszórjuk reszelt sajttal és fél-, háromnegyed órát sütjük.
Savanyúsággal és tejföllel kínáljuk.
Tepsiben, sütőben is elkészíthető.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)