Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Sült, Olajsütő, Sós, Húsfélék, Tésztafélék, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirke alsócombokat jól megmossuk és leszárítgatjuk. Ha nem szeretjük, a bőrét húzzuk le. Sózzuk meg, hagyjuk állni kis ideig, majd töröljük szárazra. Először lisztben, utána kevés sóval felvert tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk meg. Panírozás után azonnal süssük meg, mert különben a panír leválik. Bő középforró olajban kezdjük sütni, a húsok lehetőleg ússzanak az olajban. Egyszerre csak annyi húst tegyünk az olajba, hogy jelentősen ne hűtse le. Az első oldalt fedő alatt süssük, hogy biztosan átsüljön, majd fordítás után, a fedőt levéve, a hőfokot kicsit megemelve, addig hagyjuk az olajban, amíg aranybarna nem lesz. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy átsült-e, egyet vágjunk ketté vagy szúrjuk meg késsel, ha puha és nem véres lé csordul ki, akkor elkészült. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat és frissen, forrón tálaljuk.
Bármilyen köret, saláta illik hozzá.
Bármilyen csirke alkatrészből süthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a túl nagyra hagyott darabok nem sülnek át, a közepük véres marad és csirkénél ez nem gusztusos.
Ha gyerekeknek készítjük, érdemes a combot kifilézni és a kicsontozott mellet több darabba vágni. A nagyanyám kedvence volt a püspökfalat, azaz a farhát. Az unokák kapták a szárnyat, melynek közepébe egy fél csirkemájat dugott.
A tojásba keverhetünk különböző fűszereket és a zsemlemorzsa egy részét is kiválthatjuk darált dióval, reszelt sajttal vagy kókuszreszelékkel. A lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantáziánk szab határt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)