Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott sertésborda sajtmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Hétköznapi vacsora, Szilveszter, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Rántott borda
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 adag zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hideg sajtmártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rántott sertésborda sajtmártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint Jus avagy pecsenyelé 0 ? ? ? ? ?
igény szerint fokhagymás olaj 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rántott borda
A kicsontozott karajt kissé kiverjük, majd a szélein a hártyát bevágjuk. Sóval meghintjük, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Lerázva, középforró olajban, egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk.

Hideg sajtmártás
A tejszínt a krémsajttal és finomra reszelt parmezánnal simára keverjük. Csipetnyi borssal és óvatosan sóval ízesítjük. Végül hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget.
Mártogatónak vagy mártásként adhatjuk asztalra.

Rántott sertésborda sajtmártással
A rántott szeletet a pirított burgonya tetejére helyezzük, körülöntjük a mártással, majd a tányért körbe csepegtetjük a fűszeres olajjal és a jus-vel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)