Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott süllő currys tartárral, rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A házi majonézt a curryporral és a tejföllel elkeverjük, majd hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A süllőfilét besózzuk, ráfacsarjuk a citromlevet és néha átforgatva egy órát pihentetjük. Lecsepegtetjük, papírtörlővel leszárítjuk, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban kisütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk, currys majonézt és párolt vörös és jázmin rizs keveréket kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)