Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rebarbaratorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Zöldség, Tésztafélék, Tészták
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
0.5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
70 dkg rebarbara ? ? ? ? ? ?
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőt melegítsük elő. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát. A rebarbarát mossuk meg és a daraboljuk fel pár centis darabokra. A sütőporos lisztet keverjük össze a tejszínnel, az olajjal, cukorral és a tojással. Addig keverjük míg csomómentes tésztát nem kapunk. Öntsük a tésztát a tortaformába és szórjuk rá a megpirított diót. Osszuk el egyenletesen a tészta tetején a rebarbarát. Tegyük az előmelegített sütőbe és kb 40 perc alatt süssük meg. A sütőből kivéve pihentessük a formában 10 percet, majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)