Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsánsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
4 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt hámozás nélkül szeleteljük fel, majd besózva hagyjuk állni fél órát. Közben a kefírbe keverjük a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, a mustárt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lecsöpögtetett padlizsánokat az olajban aranybarnára sütjük és a mártással rétegenként leöntve behűtjük. Grillezett csirkemell kitűnő körete, de pirítóssal önállóan is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)