Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tintahalragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Párolt, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
12 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg tintahal 61 12.7 0.7 0.8 0 170
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tintahalakat megtisztítom és darabokra vágjuk. A felforrósított olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd beledobjuk a tintahalat és a lehéjazott, kimagozott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, néhányszor megkeverjük, majd ráöntjük a fehérbort és a paradicsomlét. Pár perc alatt puhára pároljuk. Végül belekeverjük a felvagdalt bazsalikomot.
Fehér kenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)