Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ruszli házilag

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
1 kg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustármag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk és besózzuk két órára. Erősen savanyú páclevet készítünk és a fűszerekkel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A halakat leöblítjük és a kicsavart hagymával üvegbe rétegezzük, a tetején hagyma legyen, ráöntjük a páclevet.
Megütögetjük az üveget, hogy ne maradjon benne buborék és tányérral lefedve egy hétre hűtőbe tesszük.
Vajas kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)