Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rostonsült rák zöldségekkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Előételek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 kg királyrák 56 11 0.6 1 0 200
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db édeskömény 0 0 0 0 0 0
2 db csicsóka 31 2.4 0.4 4 0 0
6 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Olajjal vékonyan megkenve sózzuk, borsozzuk meg, majd grillrácson süssük meg, amikor kissé lehűlt vágjuk falatnyi darabokra. Három evőkanál olajból, a borecetből, a zúzott fokhagymából, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. Keverjük bele a finomra vágott turbolyát, a feldarabolt olívát és a zöldségeket, óvatosan forgassuk össze, hogy a zöldségek ne törjenek össze. A rákokat, méretüktől függően hosszában félbevágjuk, sóval, borssal meghintve, a grillen, addig sütjük, amíg rózsaszínűek nem lesznek.
A langyos salátával körítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)