Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mazsolás-csípős tőkehal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tőkehalfilét a citrom kicsavart levével megcsöpögtetjük és besózva fél órát állni hagyjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, a chilipaprikát vékonyra karikázzuk. A felforrósított vajban a halfiléket pirosra sütjük, majd félretéve melegen tartjuk. A serpenyőben maradt zsiradékba dobjuk a hagymát, megpároljuk, hozzáadjuk a chilit, a citrom lereszelt héját és a mazsolát, rövid párolás után felöntjük a tejszínnel. Megfűszerezzük és kissé beforraljuk, a még forró halszeletekre öntjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)