Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Jambalaya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Hidegvérűek, Gabonafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
5 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
20 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
20 dkg szárazkolbász 274 16.3 22.9 0.3 0 100
25 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 szál metélőzeller ? ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a szárzellert apró kockára vágjuk. A kolbászt vékonyra szeleteljük.
A paradicsomot lecsepegtetjük és ezt is felkockázzuk. Az olaj felét felforrósítjuk, ebben a garnélát átforgatjuk és 2 percig sütjük. Majd lecsöpögtetve félretesszük. A serpenyőt kitöröljük és az olaj másik felét is felforrósítjuk, ebbe dobjuk a zöldségeket és kissé megpirítjuk, majd a kolbászt is beleforgatva átsütjük. Belekeverjük a rizs, jól átkeverjük felöntjük az alaplével, beleszórjuk a fűszereket és a paradicsomkockákat. nagy lángon felforraljuk, majd takarékon pároljuk, amíg a levét fel nem szívja, ez kb negyed óra. Ekkor húsvillával belekeverjük a félretett rákot és öt percig lefedve állni hagyjuk.
Azonnal tálaljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)