Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fügelekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
80 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 kg füge 64 0 0.3 15.5 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott fügék szárát levágjuk, a gyümölcsöt darabokra vágjuk és fazékba tesszük. 2 deci vizet öntünk rá, belekeverjük a cukrot, ráöntjük a citrom kicsavart levét, lereszelt héját és lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tartósítószert, majd forrón üvegekbe merjük. Lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)