Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pirított zsemlemorzsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mély serpenyőben az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsát kevergetve aranybarnára pirítjuk benne. Ha kész vegyük le a tűzről és ha nem azonnal használjuk fel öntsük át egy másik edénybe, mert az edény maradék hőjétől megéghet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)