Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött karalábé parmezánnal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Előételek, Hétköznapi vacsora, Töltött, Párolt, Csőben sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
25 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 db karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karalábét meghámozzuk, megmossuk, bő sós vízben kb. 10 perc alatt nem túl puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tetejét levágjuk, majd a közepét karalábévájóval kivájjuk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a füstölt húst ledaráljuk. A hagymát 2 dkg vajon világosra pirítjuk, a többi vajat sóval és a finomra vágott petrezselyemmel habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, végül összeforgatjuk a rizzsel, a hagymával, a füstölt hússal és a parmezán felével, sóval és borssal ízesítjük. A masszát a karalábékba töltjük. Egy alkalmas edényben felforrósítjuk a levest, beleállítjuk a töltött karalábékat, majd letakarva, a saját levével gyakran öntözgetve kb. 20 perc alatt készre pároljuk. Előmelegített tányérokra tesszük, meglocsoljuk a szaftjával, megszórjuk a maradék parmezánnal és meghintjük vágott petrezselyemmel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)