Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézes-csípős csirkeszárny

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg csirkeszárny  132 20.9 5.2 0.5 0 60
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál erős pista ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeszárnyakat megmossuk és feldaraboljuk, a szárnyvéget másra használjuk fel. A fűszereket, a mézet és a mustárt összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat minden oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben sörrel locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, 10 percig még fólia nélkül pirítjuk.
Salátával és tepsis burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)