Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos sült bárányvelő

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Bálint nap, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db bárányvelő 0 ? ? ? ? ?
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
a bárány agyvelőt hideg vízbe tesszük és 10 perc állás után a hártyáit eltávolítjuk. Egy citromhéját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A bárányvelőre öntjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. A vizet sózzuk, hozzáadjuk az egész borsot és a velőt negyed órát főzzük. Lecsepegtetve szeletekre vágjuk és újból megsózva meghintjük liszttel. A felforrósított vajban aranybarnára sütjük, mindkét oldalát. Papírtörlőre téve melegen tartjuk. A zsiradékra öntjük a tejszínt, belecsavarjuk a másik citrom levét és fehér borssal ízesítve összeforraljuk. A bárányvelőt előmelegített tálra tesszük és a mártással leöntve tálaljuk.
Citromgerezdeket és párolt rizst adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)