Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vadnyúlcomb sütve, somlekváros gombamártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Vadnyúlcomb sütve
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 db vadnyúlcomb 115 22 3 0 0 65
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Somlekváros erdeigomba mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál somlekvár ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
15 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vadnyúlcomb sütve
A combokat a csíkokra vágott füstölt szalonnával és fokhagymával megtűzdelem, majd megsózom, megborsozom, leöntöm az olajjal, a borral, mellédobom a kakukkfüvet. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni, majd másnap tepsibe fektetem és ráöntöm a páclevet, majd 2 deci vizet.Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben egy órát párolom. Ekkor a fóliát leveszem és a szaftjával locsolgatva, pirosra sütöm.
A mártással körül öntve burgonyafánkkal tálalom.

Somlekváros erdeigomba mártás
A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem.
A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei gombát, majd rövid pirítás után a felszeletelt csiperkét. Megsózom, borsozom, fűszerezem a kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Ha a levét majdnem elfőtte, felöntöm a gomba áztatóvizével és a borral. Nagylángon elforralom a levét, addigra a gomba is megpuhul, felöntöm a tejszínnel és belekeverem a somlekvárt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)