Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kacsaaprólékleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag kacsaaprólék 0 ? ? ? ? ?
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
3 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi sáfrány 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint finommetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban, a feldarabolt aprólékot, a karikára vágott leveszöldséget és az apróra vagdalt hagymát jól megpirítjuk, majd felöntjük másfél liter vízzel, beleszórjuk a fűszereket és takarékon forralva puhára főzzük. Leszűrjük, a hús kicsontozzuk és kis darabokra vágjuk, majd a zöldségekkel együtt visszatesszük a lébe.
Külön kifőzött finommetélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)