Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás töpörtyűs pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Zöldség, Gabonafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
30 dkg tepertő 335 13.7 30.8 0.3 0 90
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát lereszeljük és besózzuk, egy óra múlva a levét jól kicsavarjuk. A felhevített zsiradékban, bőven megborsozva, megpároljuk. Ha kihűlt, egy tojás kivételével, összegyúrjuk a hozzávalókat és meleg helyen, ruhával letakarva, 40 percig kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét átlósan bevagdossuk és kiszaggatjuk. A tetejét a maradék felvert tojással lekenjük. Előmelegített, forró sütőben, 15 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)