Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Szilveszter, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Sós, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
15 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és fóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 órát, de egy éjszakát is maradhat. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt pirosra sütjük.
Gyorsan készíthető rágcsa.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)