Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karfiolleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékonyan felkarikázott répaféléket a felforrósított olajban kicsit megpirítom, majd meghintem liszttel és ha az is átpirult, felöntöm vízzel, majd beledobom a gondosan megtisztított és rózsáira szedett karfiolt. Kis lángon puhára főzöm. Ne főzzük péppé, mert úgy nem gusztusos. Majd a lé egy részét kimerve, elkeverjük a tejföllel és visszaöntjük a levesbe.
Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)