Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Virslis burgonya resztelve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 db bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát kockára vágva megfőzzük, de jó a maradék főtt burgonya is. Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon megpirítjuk a felkarikázott virslit. Ezt is kiszedjük és a zsiradékban megpároljuk a finomra metélt hagymát, ha megpárolódott, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt burgonyát és kicsit pirítjuk, belekeverjük a pörcöt és a virslit. Fűszerezzük sóval, borssal erős paprikakrémmel. Néhányszor átforgatjuk, majd forrón tálaljuk.
Kovászos uborkát és kenyeret adhatunk mellé.
Hideg reggeleken, tökéletes napindító.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)