Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

La polenta „concia”

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Főétel, Uzsonna, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 adag kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
40 adag Fontina DOP 0 ? ? ? ? ?
20 adag vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
igény szerint grana sajt 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Forraljunk fel 2 liter enyhén sós vizet egy réz vagy egy öntöttvas fazékban, szórjuk bele egyenletesen a kukoricalisztet, és fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá az apró kockákra vágott fontina sajtot. Folyamatosan kevergetve főzzük kb. 45 percig, majd a kész polentát hintsük meg a frissen reszelt grana sajttal és fekete borssal. Lassan olvasszuk fel a vajat, és amikor gyöngyözni kezd, öntsük az egészet óvatosan a polentára. Azonnal, a főzőedényben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)