Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fiatal tyúk gombapörkölttel és kapros túrógaluskával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék:
Hozzávalók

Fiatal tyúk gombapörkölttel és kapros túrógaluskával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
12 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
30 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1.5 dkg pirospaprika ? ? ? ? ? ?
20 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
1 db tyúk ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kapros túrógaluska
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
10 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Fiatal tyúk gombapörkölttel és kapros túrógaluskával
A tyúkot feldaraboljuk és megmossuk. Olajban aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk a pirospaprikával, beletesszük a tyúkhúst, megsózzuk, és egy kevés vizet ráöntve, fedővel letakarva pároljuk. Amikor a tyúkhús már majdnem puha, zsírjára pirítjuk, és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Ha a gomba a levét kiengedte, beletesszük a kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, és az anyagok teljes puhulásáig pároljuk.
Közben elkészítjük a túrógaluskát.
A leszűrt és jól lecsepegtetett túrógaluskák mellé tesszük a tűzpiros, gombás tyúkpörköltet.


Kapros túrógaluska
A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy evőkanál segítségével galuskákat formálunk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Tyúkpörkölt mellé tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)