Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gesztenyés kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Farsang, Húsvét, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
50 dkg gesztenyemassza 225 1.8 0.6 54.3 3.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1.5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1/2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
28 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
48 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt a tejben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán késfok vastagra nyújtjuk és négyzetekre vágjuk. A közepükbe teáskanálnyi gesztenyemasszát teszünk és feltekerve kifliket formázunk. A kifliket a maradék felvert tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Fél órát langyos helyen pihentessük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás előtt, ízlés szerint hintsük meg porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)