Gesztenyés kifli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
gesztenyemassza |
225 |
1.8 |
0.6 |
54.3 |
3.5 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1.5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1/2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
8 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
28 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
48 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az élesztőt a tejben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk egy tojást, beleöntjük az élesztőt és a tejfölt, majd sima tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán késfok vastagra nyújtjuk és négyzetekre vágjuk. A közepükbe teáskanálnyi gesztenyemasszát teszünk és feltekerve kifliket formázunk. A kifliket a maradék felvert tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Fél órát langyos helyen pihentessük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás előtt, ízlés szerint hintsük meg porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)