Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns sült tök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Böjt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőtököt megtisztitjuk és héjastól gerezdekre vágjuk. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatjuk, majd az olajban elkevert fűszerekkel beecseteljük. 200 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Sütés közben, néhányszor kenjük meg a fűszeres olajjal. A paprika ízlés szerint lehet csípős is.
Önálló ételként vagy szárazabb húsok pikáns köreteként adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)