Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Havasi diós kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Desszert, Karácsony, Advent, Csőben sült, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
30 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből, a vajból és a tojássárgájából, csipetnyi sóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Hűtőben két órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a darált dióval és a porcukorral. Négyzetekre vágjuk és betöltjük a töltelékkel. Feltekerjük és kifli formára görbítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült, még melegen, vaníliás porcukorba meghempergetjük.
A fogyasztással várjunk egy napig.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)