Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulapatkó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Gabonafélék, Gyümölcsök, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
25 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
30 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A darált mandulát, a lisztet, a 6 deka porcukrot és a sót összeszitáljuk. A tojásokkal habosra keverjük a margarint. A lisztkeverékkel összegyúrjuk és ujjnyi hosszú, centi vastag rudakká formáljuk. A két végét elvékonyítva kifli alakban, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 175 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorba forgatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)